In Search Of Incredible | The red carpet
Officieel geselecteerd voor het: Sport Film Festival Rotterdam
A film by: Jitze Jaap Osinga
Regie / DOP / Edit: Jitze Jaap Osinga
Starring:Rein Rijke & Roderick Pijls
Voor deze film mocht ik professioneel fotograaf Rein Rijke en pro-kitesurfer Roderick Pijls volgen om een film te maken van hun te gekke avontuur om te gaan kiten op een rood, giftig meer in Tanzania, waarbij Rein een foto gaat maken voor zijn project the last line.
Een epische film waar ik vol passie aan gewerkt heb. Na uitstel door corona in maart gaat de film woensdag 28 oktober, om 21:55 uur, in premiere op de SFF rotterdam.

Een extra dank aan onze gids

Joris Smit | JorAfrica
In Search Of Incredible:
Professioneel fotograaf Rein Rijke en pro-kitesurfer Roderick Pijls reizen samen naar Tanzania om het onmogelijke te doen; kitesurfen op Lake Natron.
Het water van dit bloedrode, giftige en 65 graden hete meer heeft zo’n hoge pH-waarde dat het je ogen verbrandt en je huid doet loskomen. Het is zo giftig dat het dieren, die zich er niet aan hebben aangepast, doodt. Door de onwerkelijke schoonheid van dit meer is het tegelijkertijd de ultieme natuurlijke speeltuin en een droom voor fotografen. Ga mee met Roderick en Rein in hun “In Search of Incredible”.
Het avontuur van kitesurfen op Lake Natron maakt deel uit van het project “The Last Line” waarin Roderick kitesurfend in extreme landschappen en op bijzondere meren door Rein wordt gefotografeerd.